De ergste collega’s op kantoor

0

Iedereen in een organisatie heeft te maken met ergerlijke collega’ s. Steve Boese zet de 9 meest irritante collega’ s, op soms hilarische wijze, op een rijtje.

9. De vijf personen die om 11.05 uur de vergaderruimte nog bezet houden, terwijl ze die tot 11.00 uur gereserveerd hadden – Een vergadering is waarschijnlijk al tijdverspilling, maar zeven mensen buiten een ruimte laten wachten is dat zeker.

8. De gastheer van de conference call die te laat is  Dit is de virtuele equivalent van het buiten wachten op een bezette vergaderruimte.

7. ‘Ik heb je mail nooit gekregen’ collega  Natuurlijk heeft je collega die mail wel ontvangen. Echter hij of zij is deze daarna vergeten of heeft de mail genegeerd of verwijderd.

6. De ‘werk je maar halve dagen?’ collega  Dit is de collega die precies in de gaten houdt hoe laat iedereen arriveert en weggaat op kantoor. En als je dan om 17.02 uur weggaat vraagt deze of je slechts halve dagen werkt.

5. De collega die e-mails met urgentie ‘hoog’ stuurt  Als het echt urgent zou zijn, zou deze wel even bellen. Omdat het een mail is kan deze niet urgent zijn… Deze collega moet het woord urgent eens opzoeken in het woordenboek.

4. De collega die je op zondagavond mailt  Deze collega voelt de behoefte om op zondagavond te werken, maar moet daar zijn of haar collega’s niet mee lastig vallen. Stuur die mail maar op maandag.

3. De collega die een hele dag een koptelefoon op heeft  Deze collega wil je laten denken dat tegen hem of haar praten een last is, die de flow verstoort. Zich af en toe eens van hun menselijke kant laten zien door de koptelefoon af doen en gewoon te praten met collega’s zou een hele verbetering zijn.

2. De stoere verhalen-collega  Dit is de collega die iedere maandag op kantoor komt met een gipsarm, pleisters op het voorhoofd of die mank loopt. En dan moet je vragen wat er gebeurd is en volgt een stoer verhaal over steile bergwanden beklimmen, wildwaterkanoën of veteranenrugby spelen. Deze collega heeft moeite met opgroeien, aldus Boese.

1. De ‘niets is goed genoeg’ collega  De bureaustoel? Daar valt niet op te zitten. De pennen? Die schrijven niet lekker. Niets op kantoor is goed genoeg voor deze collega, die een eigen, speciale versie van alles wil. Deze collega wil gewoon anders zijn en brengt zijn eigen nietmachine en multomappen mee. Dit gaat vaak gepaard met verwijzingen naar voormalige werkgevers waar alles wel tip top in orde was. Boese verzucht: “ga daar dan lekker terug naartoe en neem je stomme nietmachine mee.”

Bron: Steve Boese

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer