De beste smoezen voor absenteïsme

4

Iedereen is wel eens ziek. Rond vakanties en feestdagen pieken verzuimcijfers vaak. Dit patroon wordt ook gevonden in het onderzoek onder werkgevers en werknemers van vacaturebank Careerbuilder.

Amerikaanse werkgevers geven aan rond de feestdagen meer lege bureaustoelen te verwachten. En die verwachting is terecht, zo blijkt. Negenentwintig procent van de Amerikaanse werknemers geeft aan te spijbelen om bij vrienden of familie te zijn of om inkopen te doen.

Van de werknemers die zich ziek melden pakt de overgrote meerderheid de telefoon om zijn of haar manager in te lichten. Eenderde van de ziekmeldingen komt binnen per e-mail of sms.

Dan zijn er nog de opmerkelijke smoezen die medewerkers verzinnen om hun afwezigheid te verklaren.

Wat te denken van de medewerkerster die claimde dat er vleermuizen in haar haar zaten? Of de medewerker die gebeten werd door een hert tijdens het jaagseizoen. Ook de medewerker wiens 12-jarige dochter zijn auto stal en zo geen mogelijkheid meer had om naar zijn werk te komen, is niet te benijden.

Zaken die natuurlijk ook altijd kunnen gebeuren zijn het drinken van anti-vries, het breken van de neus door een val uit bed, rugpijn overhouden aan het achterna zitten van een bever, een koelkast die op je valt of het krijgen van hoofdpijn omdat je teveel rommelmarkten afloopt.

Al deze gegevens, inclusief de 15 “beste” smoezen voor absenteïsme, worden overzichtelijk weergegeven in deze infographic. 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Warry van der Leen op

    Peter heeft wat mij betreft gelijk: flutartikel. Helemaal in die Reader’s Digest stijl uit de jaren vijftig, toen werknemers, negers en vrouwen nog vol smoesjes zaten volgens hun door God gegeven bazen, sigaar in de mond en glas in de hand. In onze tijd hebben hun domme wereldinzicht en graaimentaliteit de huidige crisis veroorzaakt. Maar kennelijk leren ze nooit, en hun journalistieke volgwezels ook niet…

  2. je hebt Amerika, en je hebt Nederland.
    We leven hier in Nederland. Dit artikel slaat hier nergens op.