D66 wil snel af van aanrechtsubsidie

2

D66 wil dat de ‘aanrechtsubsidie’ versneld wordt afgebouwd. Volgens Tweede Kamerleden Pia Dijkstra en Steven van Weyenberg moet het in 2017 afgelopen zijn met de subsidie, omdat die vrouwen ontmoedigt om te gaan werken.

Dijkstra doet het voorstel donderdag tijdens een overleg over emancipatie.

Dat overleg wordt gevoerd met minister Jet Bussemaker, die recent nog stelde dat te veel vrouwen teren op de zak van hun man. Volgens de minister moeten vrouwen voor zichzelf kunnen zorgen, voor het geval ze gaan scheiden of de partner werkloos raakt.

 

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. hans van der Pluijm op

    D66 is even vergeten dat de aanrechtsubsidie zoals denigrerend genopemd gefinacierd is door de partners van de dames of heren die er gebruik van maken. Immers de Overhevelingstoeslag van weleer is vervallen bij de werkende partner en toegekend aan de niet werkende partner. Ook toen werd Emancipatie als drogreden genoemd. Kortom Handjes van het gezamenlijke inkomen van partners

  2. hans van der Pluijm op

    D66 is even vergeten dat de aanrechtsubsidie zoals denigrerend genoemd gefinancierd is door de partners van de dames of heren die er gebruik van maken. Immers de Overhevelingstoeslag van weleer is vervallen bij de werkende partner en toegekend aan de niet werkende partner. Ook toen werd Emancipatie als drogreden genoemd. Kortom overheid Afblijven van het gezamenlijke inkomen van partners en niet doen alsof het geld uit de staatskas komt.