Topman Uber stapt definitief op

0

Bijna de hele directie van miljardenbedrijf Uber wordt ontslagen vanwege een zieke bedrijfscultuur. Ook topman Travis Kalanick stapt definitief op.

Kalanick bevestigt dit tegenover The New York Times. Naar verluidt hebben vijf aandeelhouders gevraagd om zijn vertrek. Om het vertrouwen te herstellen, na alle schandalen die de afgelopen maanden naar buiten kwamen, leek dit offer onvermijdbaar. Kalanicks rechterhand werd eerder al gedwongen z’n ontslagbrief te schrijven. En ook drie andere mannen op topposities (informeel the A-Team genoemd) moeten het veld ruimen bij de wereldwijde taxi-dienst. Onlangs al werden 20 mensen ontslagen, kregen er 7 een laatste waarschuwing en moesten 30 op gedragscursus.

Seksisme

Al maandenlang rommelde het bij het bedrijf. Eigenlijk al jarenlang, maar een paar maanden geleden ging de deksel van de beerput pas écht open. Oud-werkneemster Susan Fowler schreef online een persoonlijk stuk over haar ervaringen met seksisme binnen Uber. Daarop werd voormalig minister van Justitie Eric Holder gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de bedrijfscultuur. Afgelopen weekend werden de onderzoeksresultaten besproken, en maandag rolden dus de eerste koppen.

Structurele incidenten

Uit alle berichten komt het beeld naar voren van een organisatie die erg mannelijk en agressief de markt verovert, maar intern eigenlijk net zo georganiseerd is. Vrouwen worden lastiggevallen en geïntimideerd, en met klachten daarover wordt niets gedaan. Een medisch dossier in een verkrachtingszaak werd onderling gewoon gedeeld. Enzovoort.

Daarbij zet de CEO de toon. Inmiddels zijn mails uitgelekt waarbij hij personeel instructies geeft wanneer het is toegestaan om onderling seks met elkaar te hebben. Ook geeft hij boetes van 200 dollar wanneer mensen op bedrijfsfeestjes betrapt worden wanneer ze moeten kotsen. En van enig zelfreinigend vermogen was al helemaal geen sprake. Er werd een beloning uitgeloofd van een miljoen dollar om journalisten die onderzoek naar het bedrijf deden persoonlijk te compromitteren en zwart te maken.

Onwil of onkunde?

Weten de mannen wel beter maar doen ze het niet? Of is dit in hun wereld echt normaal? Gezien het kleuterniveau van de missers, zou je misschien het tweede kunnen vermoeden. Neem topman Travis Kalanick. Meerdere mensen hebben blijkbaar op hem ingepraat z’n gedrag te veranderen, en de man besluit te gaan mediteren op kantoor. En vervolgens gaat hij dat PRECIES in die ruimte doen die vrij onhandig is als je onder vuur ligt vanwege seksisme: de lactatieruimte voor vrouwen. Kennelijk kun je prima een miljardenbedrijf opbouwen zonder al teveel organisatiesensitiviteit.

Cultuur veranderen

Inmiddels zijn er vrouwen op topposities aangenomen die de chaos mogen opruimen. In The New York Times geven meerdere organisatiedeskundigen alvast advies. En die komen eigenlijk neer op wat we allemaal al weten:

  • Het gedrag van de CEO bepaalt de kleur van de organisatie. Volwassen worden of wegwezen dus.
  • Slecht gedrag moet bestraft worden, en iedereen moet dat voelen en weten.
  • Er moet een cultuur komen waarin het normaal wordt om dingen te benoemen die misgaan.
  • Uber moet mensen gaan aannemen met een andere mindset.

Bron en meer lezen:
BBC
The Guardian
NY Times

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.