CBL: zondagsopening winkels in regeerakkoord

0

De koepelorganisatie van supermarkten in Nederland pleit ervoor de zondagsopening van winkels in het regeerakkoord op te nemen.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) doet deze oproep in een brief aan informateur Ivo Opstelten.

De koepelorganisatie van supermarkten dringt al langere tijd aan op een regeling waarbij het aan de gemeenten wordt overgelaten of winkels op zondag open mogen. Gemeenten zijn bij uitstek de partij om daarover een afgewogen besluit te nemen op basis van de wensen van ondernemers en inwoners, aldus het CBL.

Een wetsvoorstel over de Winkeltijdenwet dat momenteel bij de Eerste Kamer ligt, is door de afgelopen verkiezingen compleet achterhaald, zegt de organisatie. ,,Dat voorstel kan niet meer rekenen op voldoende steun van de partijen waarmee u op dit moment om tafel zit”, aldus de brief. Dat wetsvoorstel gaat ervan uit dat gemeenten moeten aantonen dat ze toeristisch gebied zijn om meer dan twaalf koopzondagen per jaar open te kunnen zijn.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.