Brainstormen in een groep werkt niet

3

Brainstormen gebeurt in iedere organisatie. Maar gebeurt het effectief?

Iedereen is bekend met het fenomeen van een volgekalkt whiteboard, geeltjes en snoep en limonade op tafel, en ondertussen maar ideeën spuien. Om de creativiteit extra te stimuleren worden soms alternatieve locaties gehuurd.

Allemaal goedbedoeld, maar is het effectief? Onderzoek toont aan dat dat zelden het geval is. Leiders blijven geloven dat het bij elkaar brengen van een grote groep mensen goede, innovatieve ideeën oplevert. Maar helaas dus.

Medewerkers individueel met oplossingen laten komen en die dan samenvoegen, is veel effectiever. In groepen gaat de effectiviteit verloren doordat sommige medewerkers podiumvrees hebben, verlegen zijn of beducht voor het introduceren van radicale oplossingen. Soms is gewoonweg de groep te groot of te klein.

Volgens recent onderzoek is echter het grootste probleem van groepssessies dat deelnemers blijven hangen op en bij de ideeën van anderen. Onderzoekers van de Universiteit van Texas hebben dit experimenteel vastgesteld. De groep waarvan de studenten individueel oplossingen verzonnen en die later samenvoegden kwam tot meer en betere ideeën dan de groep die gezamenlijk met oplossingen kwam.

De onderzoekers denken dat dit komt door "cognitieve fixatie". Groepsleden focussen op de eerste ideeën en blocken andere typen ideeën of oplossingen. Deze hypothese werd succesvol getoetst in een volgend experiment.

Het in een ruimte bij elkaar brengen van een groep mensen om met innovatieve oplossingen op de proppen te komen is dus lang niet altijd succesvol. Regelmatig een pauze inlassen zodat groepsleden eerder geopperde ideeën ‘loslaten’ kan een oplossing zijn. Nog beter is het om medewerkers individueel met oplossingen te laten komen en deze dan samen te voegen.

Meer over het onderzoek naar de effectiviteit van brainstormen is te lezen op de site van De Washington Post.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Daar hebben ze electronisch en anoniem brainstormen voor uitgevonden. Kan iedereen anoniem zijn idee?n spuien en die verschijnen dan anoniem op het scherm. Werkt echt! Vooral omdat de meest bescheiden mensen dan ook durven.

  2. D? oplossing: personeel laten brainstormen onder deskundige begeleiding, zodat de juiste technieken toegepast worden!

  3. Andre Kremer op

    Bij brainstormoefeningen laat ik wel eerst gezamenlijk het probleem defini?ren, en daarna individueel oplossingen genereren. Belangrijk daarbij is het wegnemen van drempels door opmerkingen als: kan niet en mag niet; maar dat is al jaren een bekende voorwaarde. Wat dat betreft niets nieuws. Die cognitieve fixatie kun je ook ondervangen door het zoeken van oplossingen speels te maken en daarbij te verbieden met negatieve opmerkingen te komen of het spreken in de fase helemaal te verbieden.