Beraad tegen ‘hiv-discriminatie’ op werkvloer

0

Het ministerie van Sociale Zaken is een jaarlijks overleg begonnen met de hiv-vereniging, vakbeweging en werkgevers om discriminatie van mensen met hiv op de werkvloer tegen te gaan.

Dat heeft staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) dinsdag geschreven in antwoord op vragen van de PvdA. De oppositiepartij had opheldering gevraagd, nadat uit onderzoek bleek dat personen met hiv die in een sollicitatiegesprek eerlijk zijn over hun aandoening de baan wel kunnen vergeten.

Teleurstellend 
Sollicitanten hoeven niet te zeggen dat ze drager zijn van hiv, wat aids kan veroorzaken. De Krom noemt het teleurstellend ,,dat er in Nederland nog steeds zoveel gebrek aan kennis is over hiv en er zoveel vooroordelen zijn ten aanzien van personen die leven met hiv, terwijl hiv door personen onder medische behandeling zijn nauwelijks meer kan worden overgedragen”.

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.