Belangenbehartiging door P&O voldoende

2

Werknemers vinden dat P&O’ ers hun belangen voldoende vertegenwoordigen. Op schaal van 1 tot 10 geven ze de afdeling personeelszaken een 6,2 wanneer het gaat om belangenbehartiging.

Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2013, uitgevoerd door TNO en CBS. Deze vraag over P&O is door ruim 17.000 mensen ingevuld.

In het openbaar bestuur zijn ze het minst tevreden over de belangenbehartiging door P&O. In deze sector is het gemiddelde rapportcijfer een 5,88. In de sector landbouw- en visserij zijn de werknemers met een 6,59 het meest tevreden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Ad de Beer op

    Is P&O wel de belangenbehartiger van het personeel? Of is dat de ondernemingsraad?
    Ik zie te vaak dat P&O bezig is met werkzaamheden die eigenlijk voor de OR bedoeld zijn.
    Personeelmanagers moeten de belangen personeel in de gaten houden bij het opzetten van beleid, maar zijn met name verantwoordelijk voor de organisatie

  2. HA Lindeboom op

    Het is een lastig spagaat, belangen kunnen wel eens conflicterend zijn. Het is onmogelijk om twee belangen even goed te dienen. Dus werknemer check altijd dingen zelf!