Bedrijfsrestaurant

0

Het concept ‘bedrijfsrestaurant’ is niet bekend in Dubai, terwijl wij toch bijna 600 medewerkers op kantoor hebben.

Een van de redenen daarvoor is waarschijnlijk dat er zo’n diversiteit aan nationaliteiten is dat we niet weten wat aan te bieden in een bedrijfsrestaurant. Vandaar dat wij op elke verdieping slechts een keukentje hebben met een magnetron en een kleine keukentafel.

Gelukkig zijn er talloze restaurantjes in de nabijheid van ons kantoor en kunnen we 24/7 alles bestellen wat we maar willen. De bestelling wordt letterlijk tot aan je bureau afgeleverd, zonder extra bezorgkosten. Veel van onze Indiase collega’s nemen elke dag een papieren tasje mee met daarin bakjes verschillende curries, rijst en andere heerlijke gerechten die zij thuis hebben gemaakt. Al deze bakjes worden opgewarmd in de magnetron en op de keukentafel gezet. Iedereen verzamelt zich rond de tafel en eet met elkaar; een heel sociaal gebeuren. Bestek komt hier overigens niet aan te pas. Volgens de Indiase collega’s smaakt het eten lekkerder wanneer dit met de hand genuttigd wordt.

Helaas worden de exotische geuren die uit het keukentje het kantoor in drijven niet door iedereen op prijs gesteld. Zeker niet in combinatie met de geuren van het voedsel dat aan het bureau is bezorgd. Als HR-manager ontvang ik hier regelmatig klachten over en wordt mij gevraagd of we daar niet eens iets aan kunnen doen. We proberen ons management te overtuigen van het nut van een bedrijfsrestaurant, maar tot nu toe is daar nog weinig enthousiasme voor. Tot die tijd zullen we dus moeten leven met de mix van geuren in ons kantoor, een van de onvermijdelijke gevolgen van een multiculturele kantoorpopulatie.

 

 

Josefine Toor is HR Manager bij Ernst & Young in Dubai.

 

 

Naar de Wereld van HR
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.