Bedrijf verwijdert camera’s, FNV blijft boos

0

Het betonijzerbedrijf BCS in Hoogeveen verwijdert tijdelijk alle bewakingscamera’s in de productiehal. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend na een ultimatum van FNV Bondgenoten. Maar de vakbond neemt geen genoegen met de maatregel, zo liet bestuurder Johan Weijenberg in een reactie weten. Hij eist dat de camera’s permanent verdwijnen, niet ‘ voor eventjes’ .

Bijna alle 80 werknemers van BCS voelen zich bespied en begluurd sinds het bedrijf de camera’s 3 weken geleden liet installeren. Zij vinden het beveiligingssysteem een ‘ enorme inbreuk op de privacy’ , aldus FNV Bondgenoten. De bond eiste dat BCS vrijdag voor 4 uur de camera’s in de bedrijfshal  ‘ zichtbaar onklaar’  zou maken of liet verwijderen.

BCS (Beton Centrale Steenbergen) zegt dat het de camera’s liet plaatsen ‘ voor de veiligheid van werknemer en bedrijf’ . Aanleiding was een groot aantal meldingen van diefstal op de werkvloer. ‘ Het belang om de diefstallen terug te dringen – en daarmee ook de werknemers te beschermen – door middel van extra bewaking staat voorop’ , aldus het bedrijf in een verklaring. ‘ BCS wil niet de indruk wekken dat het zijn werknemers niet vertrouwt.’

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.