Automatisch ontslag bij 65 deels van de baan

1

Het automatisch ontslag bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd is voor een deel van de werknemers van de baan.

Dat concluderen juristen van FNV Bondgenoten die hebben uitgezocht hoe de nieuwe wet uitpakt die regelt dat mensen voortaan pas vanaf hun 65e verjaardag AOW krijgen en niet meer vanaf de 1e van de maand waarin ze 65 worden. Die nieuwe wet gaat 1 april in.

Veel mensen worden volgens hun cao automatisch ontslagen op de eerste dag van de maand waarin ze 65 worden. Wie pas aan het eind van de maand jarig is, hoeft niet bang te zijn dat hij straks een tijdje geen inkomen heeft. Want die cao-afspraak gaat niet meer op wanneer de nieuwe wet ingaat, aldus de vakbond.

Lees ook:
> Wetswijzigingen per 1 april 2012

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik maak me veel meer zorgen hoe het straks zit als de AOWgeregtigde leeftijd op 66 en zelfs op 67 of 68 wordt gesteld en in de CAO’s nog staat dat iemand automatisch ontslag krijgt bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Dat wordt werkloos voor de volgende jaren tot aan de AOW, wat resulteerd in werkeloosheidsuitkering van 70% van het laatst verdiende salaris en vervolgens een AOW uitkering van 70% van de werkeloosheidsuitkering.