Asscher: 10 mln voor begeleiding naar ander werk

2

Er komt 10 miljoen euro extra beschikbaar voor projecten die mensen die hun baan dreigen te verliezen aan ander werk moeten helpen. Vakbonden en werkgeversorganisaties krijgen een grotere rol bij die projecten.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat besloten in reactie op een advies van de Sociaal Economische Raad (SER) over de bestrijding van werkloosheid.

Het begeleiden van mensen naar een andere baan blijkt tot nu toe lastig, constateert ook Asscher. De SER adviseert hem daarom om de rol van vakbonden en werkgevers te vergroten. Zij hebben de kennis en zien de kansen voor werknemers die ontslagen worden. ‘Die kennis is essentieel. Dan kun je mensen tijdig begeleiden naar een nieuwe baan. Zowel werknemers als werkgevers profiteren daar van’, aldus de minister.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Dick Klinkhamer op

    'Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben de kennis en zien de kansen.' Hmm: van wie komt de WWZ af?

  2. Wordt dit geld dan ook beschikbaar gemaakt voor werkgevers die hierin veel dingen doen/willen doen. Heel vaak verdwijnt het dan in tijdelijke projecten met veel overhead, terwijl het fijn zijn als je als bedrijf dit geld zou kunnen inzetten tbv betreffende medewerker door hem/haar extra faciliteiten te bieden.
    Bonden en werkgevers..als jullie de pot beheren en aangeven hoe werkgevers het geld kunnen aanvragen/gebruiken…Een geweldige optimale uitnutting van het beschikbaar gestelde bedrag. Maar alstublieft geen ingewikkelde tijdelijke structuren die een aantal managers werk oplevert, maar de getroffen medewerkers weinig oplevert.