Arbeidsconflict reden voor vertrek

1

Eén op de vijf werknemers vertrekt bij zijn werkgever op het moment dat er een arbeidsconflict op de werkvloer ontstaat. En de Nederlandse man heeft bijna twee keer zo vaak een arbeidsconflict dan de Nederlandse vrouw, blijkt uit het rechtsbijstandsonderzoek van Nationale Nederlanden.

Bijna één derde van de Nederlandse werknemers (28%) heeft wel eens te maken met een arbeidsconflict. Voor 20% loopt dit zelfs zo hoog op dat dit een reden is om bij de werkgever te vertrekken. Andersom geldt ook dat werknemers ‘een paar keer per jaar’ bang zijn om ontslagen te worden door een arbeidsconflict.

Het liefst lossen we deze arbeidsconflicten zelf op (29%), maar we vertrouwen ook deels op de rechtsbijstandsverzekering. De ruime meerderheid denkt namelijk onterecht dat hulp bij een arbeidsconflict volledig door deze verzekering gedekt wordt. Dit is niet altijd het geval, maar afhankelijk van de dekking bij de verzekeraar.

Bron: Nationale Nederlanden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Laura van Luipen op

    Dit herken ik wel.
    Ik zie echter ook vaak de situatie dat een werkgever een voorstel doet voor beëindiging, bijvoorbeeld vanwege aanhoudend onvoldoende functioneren van de medewerker, en dat vervolgens een conflict ontstaat. Als het dan tot een beëindiging komt zal de werkgever waarschijnlijk als reden aangeven 'disfunctioneren', terwijl de medewerker aangeeft dat hij ten gevolge van een conflict is vertrokken. Die nuance zou je m.i. voor ogen moeten houden bij het lezen van de conclusie van dit onderzoek.