AOW vanaf verjaardag bijna een feit

7

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de AOW in te laten gaan vanaf de dag waarop iemand 65 wordt.

Nu nog begint de AOW op de eerste dag van de maand waarop iemand 65 wordt. Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat, gaat de maatregel in op 1 april 2012 en niet al op 1 januari 2012 zoals in het oorspronkelijke wetsvoorstel de bedoeling was. De al in het regeerakkoord afgesproken maatregel levert een besparing van € 60 miljoen per jaar op.

Lees ook:
> AOW vanaf verjaardag

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

7 reacties

 1. Je zult op 30 april 2012 je 65e vieren en al j???ren uitkijken naar je AOW/pensioen. Moeilijke maand wordt dat.

  Ik denk, dat je in die maand beter even niet naar Dhr. Henk Kamp – op tv – moet kijken. Misschien gooi je er dan nog een schoen naar o.i.d.!

 2. Meestal loopt een dienstverband bij een werkgever af op de eerste van de maand volgend op de maand waarin iemand 65 wordt. De maand van 65 ontvangt de persoon in principe dus salaris.

 3. Helaas P&O-er, ik ken alleen CAO’s waarbij het dienstverband eindigt op de 1e dag van de maand dat de medewerker 65 jaar wordt. Dat betekent dus een (deel) van de maand geen salaris, geen AOW.

 4. Volgens mij heeft min. Kamp een melkkoe gevonden. Kan hij nog meer bedenken dan in de portemonnee van de bijna of gepensioeneerd Nederlander te graaien.
  Het is crisis, maar dat is het voor iedereen. Iemand met alleen AOW of met een aanvulling van een klein pensioen kan dit er niet bij hebben

 5. aan Rene: er zijn ook CAO’s waarin bepaald is dat het dienstverband eindigt op de 1e dag van de maand volgend op die waarin de medewerker 65 jaar wordt. Maar vervelend is het ook voor mensen die al met VUT zijn en voor wie de start van het ouderdomspensioen niet samenvalt met de nieuwe AOW-start. Die hebben gemiddeld een gat van een halve maand AOW en nog maar weinig tijd om daarvoor te sparen….

 6. Jammer ijk ben ook op de 30e jarig,, en je kukelt al een stuk naar beneden in loon.en nu de pensioenfondsen ook allemaal weer onder de grens van 110 zitten wordt dat ook afwachten wat je daar aan overhoudt. ik vind dat Kamps het toch beter op defensie deed!?

 7. Erik van Rijssel op

  Dat betekent dat werkgevers- en werknemersorganisaties aan het werk moeten. In de nieuwe CAO gehandicaptenzorg is opgenomen dat de de arbeidsovereenkomst o.a. eindigt “bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd