‘Amsterdam telt 500 ambtenaren minder in 2012’

0

In 2012 zal de gemeente Amsterdam 500 ambtenaren minder tellen, zei VVD-wethouder Eric van der Burg gisteren op een VVD-congres, aldus het Parool.

Tot 2014 moet Amsterdam 200 miljoen euro bezuinigen en dat zal voor een aanzienlijk deel gerealiseerd worden door te schrappen in het bestand van ruim vijftienduizend ambtenaren.

‘Geen gedwongen ontslagen’
Van der Burg stelde dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. De huidige vacaturestop en het niet verlengen van jaarcontracten zou afdoende moeten zijn om de volgend jaar met 500 ambtenaren minder voort te gaan. Deze maatregelen zijn vorig jaar ingevoerd door het nieuwe stadsbestuur.

1300 ontslagen
De VVD-fractie van de Amsterdamse gemeenteraad stelde in juli dit jaar dat er zo’n dertienhonderd ambtenaren in de hoofdstad ontslagen konden worden. De opheffing van de zeven stadsdelen in Amsterdam zou deze afslanking mogelijk maken, zo meldde de VVD, die daarmee zo’n 60 miljoen euro per jaar voor de stad dacht te kunnen besparen.

Lees ook:
‘In Amsterdam kunnen 1300 man ontslagen worden’
Gemeente-ambtenaren wijzen cao-plannen af

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.