Aantal vrouwen in de top licht gestegen

0

Het percentage vrouwen in het hogere management is vorig jaar licht gestegen, van 20 naar 21 procent. Dat meldt Volkskrant op basis van haar eigen jaarlijkse onderzoek onder 35 toonaangevende Nederlandse bedrijven.

Koploper is uitgever Reed Elsevier, waar bijna de helft van het hogere management een vrouw is. Ook vastgoedbedrijf Unibail Rodamco, uitzender Randstad en supermarktconcern Ahold hebben relatief veel vrouwen in de subtop.


Wettelijk streefcijfer
In 2016 moet minimaal 30 procent van de raden van bestuur vrouw zijn, zo werd eerder dit jaar als streefcijfer gesteld. Vier van de onderzochte 35 bedrijven voldoen daar nu al aan.

Hogere management
Het hogere management fungeert volgens Volkskrant als ‘de leverancier van kandidaten voor het allerhoogste niveau.’ Daar zit nog een punt van verbetering, want volgens de Dutch Female Board Index zijn van de 213 leden van de raden van bestuur, slechts tien vrouw. Dat was er maar een meer dan een jaar eerder.


Onderzoeksgegevens zijn gebaseerd op jaarverslagen en opgaves van bedrijven.

Bron: Volkskrant

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.