Aantal fusies in 2012 licht gedaald

0

Het aantal bij de SER aangemelde fusies en overnames is vorig jaar met 5,5 procent gedaald. Voor het eerst sinds 2009 daalt het aantal weer licht ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aantal meldingen wordt gezien als een indicatie voor stand van de economie.

 

In 2011 werden er 423 fusies aan de SER gemeld, in 2012 waren dat 400.

Industrie

De meeste fusies vonden plaats in de industrie (30 procent), in de metaalsector en de autoindustrie. Daarna volgen de dienstensector (27 procent) en de handel, met vooral fusies in de groothandel. De non-profitsector kende vooral veel fusies in de zorg. Met name thuis- en zorginstellingen en gezondheidsdiensten fuseerden.

Laatste kwartaal

De daling is vooral in de eerste drie kwartalen van 2012 opgetreden. In het laatste kwartaal bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk. Net zoals het jaar ervoor werd toen het meest gefuseerd. Het totaal aantal fusiemeldingen in 2012 is bijna gehalveerd ten opzichte van het niveau van vijf jaar geleden (694 meldingen in 2007).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.