Aandacht Plasterk voor leeftijdsdisciminatie overheid

0

Ook binnen de overheid wordt er nog regelmatig gediscrimineerd op leeftijd. Daarom gaat minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) volgende week in gesprek met het College voor de Rechten van de Mens.

Het College voor de rechten van de Mens meldt dat leeftijdsdiscriminatie een veel voorkomend probleem blijft. Het staat al jaren in de top drie van geregistreerde discriminatieklachten. Ook bij de overheid wordt gediscrimineerd op leeftijd. Zo oordeelde de Rechtbank in Arnhem onlangs over leeftijdsdiscriminatie bij Defensie. Daar werden werknemers met 35 of meer pensioenjaren achtergesteld in de plaatsingsvolgorde bij een reorganisatie.

Maar ook op het punt van werving en selectie van personeel is er binnen de overheid enkele keren onjuist gehandeld in het maken van onderscheid op grond van leeftijd.

Minister Plasterk deelt de urgentie, zo liet hij dinsdag weten op vragen uit de Tweede Kamer. Na het gesprek met het college gaat hij indien nodig collega-ministers aanspreken op leeftijdsdiscriminatie. Op een voorstel om de boetes te verhogen wegens leeftijdsdiscriminatie kon hij niet ingaan, dat is zijn portefeuille niet.

(c) ANP 2013/ College voor de Rechten van de Mens

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.