8 redenen om te daten met HR

0

Even geen werk… tijd voor een aantal redenen (in willekeurige volgorde) waarom een relatie met een HR professional hartstikke leuk en handig is!

1. HR professionals zijn stressbestendig

Als HR professional weet jij als geen ander hoe om te gaan met stress. Iedere dag verschilt en je weet vooraf nooit wat er kan gebeuren, maar dat is voor jou geen probleem. Just go with the flow. Ook handig: het bestrijden van (werk)stress staat hoog op jouw werkagenda. Dus al die nuttige tips & tricks om stress tegen te gaan, kun je ook gewoon thuis weer toepassen op je (potentiële) partner.

2. HR professionals kunnen goed luisteren

Goed kunnen luisteren, kan je relatie maken of breken. Hoeveel mensen klagen er wel niet dat hun partner niet goed luistert? Met jou als partner zal dit niet gebeuren, want HR professionals zijn geweldige luisteraars.

3. HR professionals vergeten geen belangrijke data

De verplichte vrije dagen, het ontwikkelgesprek, uitbetalingen van salarissen en ga zo maar door. Als HR onthoud je alle belangrijke data binnen je organisatie. Dus ook in een relatie vergeet je geen enkel belangrijk moment. Die dag van de eerste kus of de verjaardag van je partner blijft echt niet onopgemerkt.

4. HR professionals kennen zelfreflectie

Als HR ben je voortdurend bezig met ontwikkeling van je medewerkers, maar ook met je eigen ontwikkeling. Je bent je ervan bewust dat je ook kritisch moet kijken naar je eigen beleid en de manier waarop jij omgaat met bepaalde situaties. Jij kent je successen, maar ook je tekortkomingen. En ook deze eigenschap is weer prima toepasbaar in je relatie.

5. HR professionals weten hoe om te gaan met emoties

Trots, vreugde, verdriet, angst, woede, verbazing. Als HR professional heb jij dagelijks te maken met emoties van verschillende persoonlijkheden én je weet precies hoe je ermee om moet gaan. HR professionals zijn medelevend, welbespraakt, praktisch en gepassioneerd in hun werk. Jij bent in dit vak gerold omdat je zo graag met mensen werkt. Daarom zijn HR professionals de perfecte partners om een relatie mee aan te gaan.

6. HR professionals zijn oplossingsgericht

Het helpen van medewerkers en het oplossen van problemen binnen een organisatie is één van de voornaamste taken van HR-medewerkers. Eigenlijk doe je niet anders dan het inschatten van situaties om vervolgens te beslissen welke aanpak nodig is om doelen te bereiken. Een handige eigenschap die weer van toepassing kan zijn op persoonlijk gebied, zoals in een relatie.

7. HR professionals kunnen goed plannen en managen

Je kan in je leven geen betere manager treffen dan een HR professional. Wat er ook gepland moet worden, jij regelt het voor je partner. Nog een leuk aanvullend feitje: uit onderzoek blijkt dat mensen met talent voor time management, conflictbeheersing en een grote emotionele intelligentie ook minder vaak scheiden dan bijvoorbeeld verpleegkundigen, psychiaters, tandartsen en mensen werkzaam in de landbouw.

8. HR professionals zijn rechtvaardig

Natuurlijk draait het in bedrijven vaak om winst, maar een goede HR professional komt altijd op voor zijn werknemers. HR zorgt dat de rechten van werknemers worden gewaarborgd. Rechtvaardigheid staat altijd voorop. En dat is ook weer een goede eigenschap voor in een relatie.

Meer weten over relaties op de werkvloer?

Wat mag, kan en moet je als HR met relaties op het werk? Speciaal voor Valentijnsdag heeft Mr. Edith van Schie een whitepaper geschreven voor het thema relaties op de werkvloer. Gratis te downloaden >>>

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.