5 belangrijke HR-inzichten

0

Op het Amerikaanse congres voor strategisch HR-management 2015 kwamen vele gerenommeerde sprekers aan bod. Consultancy OC Tanner geeft de belangrijkste inzichten die zij opdeed tijdens dit congres weer in een presentatie.

Vijf belangrijke inzichten van het SHRM-congres:

1. Cultuur is zeer belangrijk: Een geweldige cultuur zorgt ervoor dat medewerkers productiever zijn en geïnspireerd hun werk doen. Bovendien zorgt het ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent.

Steve Brown geeft de volgende bouwstenen voor een aantrekkelijk cultuur:
– Focussen op het positieve
– Lol hebben met HR
– Vragen om feedback (en daar daadwerkelijk naar luisteren)
– Begrijpen dat zelfs een kleine verandering een enorme impact op de cultuur kan hebben
2. HR verandert: Volgens Marcus Buckingham gaat HR anders aankijken tegen de organisatiestructuur, leiderschap en betrokkenheid:
– De organisatie bestaat uit teams die met elkaar samenwerken. De leiders van deze teams bepalen het succes van het team.
– Data over medewerkers laten niet het hele plaatje zien. Om echt te begrijpen wat medewerkers drijft moet je regelmatig met medewerkers praten in plaats van kijken naar bijvoorbeeld medewerkertevredenheidonderzoeken.
– Goede leiders passen hun leiderschapsstijl voortdurend aan de situatie en de teams waar ze mee te maken hebben aan. Goede leiders denken in termen van ‘wij’ in plaats van ‘ik’ en helpen anderen te slagen.

3. Rekening houden met millennials: Binnenkort is dit de grootste generatie op de werkvloer. Om alle generaties tevreden te houden is het belangrijk dat zij hun verschillende gezichtspunten kunnen laten horen en dat flexibele werktijden worden gehanteerd. Amy Hirsh Robinson gaf de volgende tips om millennials aan te trekken en te behouden:
– Definieer je employer value proposition.
– Zorg voor stages en inwerktrajecten met een intentie. Weet wat je ermee wilt bereiken.
– Investeer in carrière-ontwikkeling.
– Zorg voor echte flexibiliteit.

4. Welzijn op het werk: Het onderwerp welzijn werd veelvuldig besproken. Sprekers waren het er (uiteraard) over eens dat welzijn niet alleen door werk bepaald wordt. Je gewoonten en leefstijl bepalen voor een belangrijk deel hoe je je op je werk voelt. Volgens Dr. Mehmet Oz hebben we voor 70% controle over hoe lang en hoe gezond we leven. Door genoeg beweging, gezonde voeding, genoeg slaap en het verantwoord omgaan met stress leef je langer en gezonder.

5. Spreek waardering uit: Medewerkers die weten dat ze gewaardeerd worden doen een extra stapje voor hun werkgever. Door het vieren van kleine succesjes, het belonen van voorbeeldgedrag en het schenken van aandacht aan trouwe medewerkers zorg je voor een cultuur waarin prestaties worden geleverd.

Bron: O.C. Tanner

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.