2011: Het jaar van reactieve HR

0

De afgelopen jaren was het aanpoten voor HR. Organisaties werden afgeslankt, budgetten werden gekort en de HR-afdeling kromp in.

De overgebleven HR-professionals moesten maar zien dat salarissen betaald werden en dat aan wet- en regelgeving werd voldaan. Eigenlijk namen de eisen aan HR-professionals alleen maar toe, terwijl er minder resources beschikbaar waren.
 
En nu komt er weer een soort tsunami op HR af. Hoe moet het verloop beperkt worden? Hoe gaan we groei vormgeven? Hoe zorgen we ervoor dat productiviteit op peil blijft? Allemaal legitieme vragen die door het management gesteld worden.
 
Het jaar 2011 wordt dus weer een ongelooflijk druk jaar. En HR zit daar middenin. Zonder passende middelen, zoals meer HR-medewerkers, hogere budgetten of betere systemen, is HR alleen in staat om brandjes te blussen. Dit betekent dat HR niet pro-actief kan optreden. En dat zal het reactieve karakter van HR bevestigen, waardoor HR ‘klein blijft’ en ‘a seat at the table’, meedenken over de strategie van de organisatie, ver weg is.
 
Heeft auteur Mark Stelzner hierin gelijk?

Lees deze inktzwarte visie op het blog van Inflexion Advisors

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.