1 miljoen voor p&o’er ziekenhuis

1

Het ziekenhuis De Tjongerschans in Friesland heeft 1,1 tot 1,3 miljoen euro moeten uittrekken voor een afvloeiingsregeling van een personeelsadviseur.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zei dat zaterdag na berichtgeving door het vakblad Medisch Contact.

Inkomensgarantie
De adviseur moest in 2002 bemiddelen tussen de medische staf en het bestuur. Hij eiste toen een inkomensgarantie en kreeg die ook. Na een uitspraak van de kantonrechter begin juli moet het ziekenhuis hem nog tot eind 2017 elke maand zijn salaris van ruim 6400 euro uitbetalen. Ook moet hem ruim een kwart miljoen euro betaald worden om schade aan zijn pensioen te compenseren.

In 2009 ontsloeg het ziekenhuis hem. Toen betaalde het de man al een afkoopsom van 180.000 euro.

Lijk in de kast
De woordvoerder van het ziekenhuis, dat een omzet van ongeveer 80 miljoen euro per jaar heeft, liet zaterdag weten dat de afspraken met de adviseur gemaakt zijn onder een vorige directie. ,,Daar zijn we nu mee geconfronteerd. Het is een lijk in de kast. Maar het is natuurlijk onacceptabel, zo’n groot bedrag en zulke afspraken. Dit is niet uit te leggen, niet aan onze werknemers, niet aan onze financiers, niet aan onze patiënten en niet aan ons zelf.”

Nu niet meer
Dergelijke afspraken kunnen nu niet meer gemaakt worden, stelt hij. ,,Zelfs de hoogste baas kan dat niet op eigen houtje, voor afwijkende afspraken moet schriftelijke toestemming van de raad van toezicht komen.”

Volgens de woordvoerder bekijken advocaten nu of er een hoger beroep komt. ,,Maar laat ik het zo zeggen, ik hoop dat het advies luidt om in beroep te gaan.”

De adviseur was zaterdag niet bereikbaar.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Rechtse hobby op

    Waar blijft de reactie van Ome Geert? Die is te schijterig om een reactie te geven natuurlijk. Dit is me dunk ook een kwestie van normen en waarden alleen….het zijn joods/christelijke normen en waarden……verdorie….eh bah