Onderwerp: Algemeen

Algemeen
Dé 3 HR-trends voor 2019

Wat worden de grootste HR-trends in 2019 en waar liggen kansen? Het trendstrategen-duo van Nederland, Lieke en Richard Lamb van Trendwatcher.com, geeft antwoord.

Algemeen
Maak kennis met de bloggers van XpertHR Actueel!

Enthousiaste experts doen hun uiterste best om voor u interessante blogs te schrijven op XpertHR Actueel. Van blogs over duurzame inzetbaarheid en HR analytics tot flexibilisering en performance management, ze proberen niets te missen. Hierbij onze bloggers!

Algemeen
‘Cao’s overzichtelijk op één plek in XpertHR’

XpertHR de HR Antwoordbank is vernieuwd. In deze serie vertellen de mensen achter XpertHR wat er is veranderd en waar jij als HR professional echt even naar moet kijken. In deze aflevering: contentcoördinator Philomene Dewaide over cao’s.

Algemeen
PraktijkvraagAfspiegelingsbeginsel: kan dat nou niet anders?

Als een werkgever wil of moet reorganiseren, dan is hij aan regels gebonden. Hij mag niet zelf kiezen welke werknemers hij behoudt en welke hij ontslaat. Het afspiegelingsbeginsel moet worden toegepast. Daarmee staat vast wie moet worden ontslagen en wie niet. Kan dat nou niet anders?

Algemeen
‘Sneller vinden wat u zoekt met XpertHR’

XpertHR de HR Antwoordbank is vernieuwd. In deze serie vertellen de mensen achter XpertHR wat er is veranderd en waar jij als HR professional echt even naar moet kijken. In deze aflevering: uitgever Wieneke Brandt.

Algemeen
Zorgt een langere proeftijd voor misbruik?

In de kabinetsplannen van Rutte III staat een opmerkelijk plan, vindt arbeidsrechtadvocaat Edith van Schie. Werkgevers die hun werknemers een langdurend tijdelijk contract of direct een contract voor onbepaalde tijd geven, mogen een lange proeftijd afspreken.

1 2 3 124