Onderwerp: Algemeen

Algemeen
Vacature: XpertHR Actueel zoekt webredacteur

Weet jij alles van HR, schrijf je goed en snel en vertaal je een ingewikkeld arbeidsrechtelijk artikel eenvoudig naar een begrijpelijke tekst? En ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan hebben wij een interessante vacature voor je: webredacteur bij XpertHR Actueel.

Algemeen
PraktijkvraagAfspiegelingsbeginsel: kan dat nou niet anders?

Als een werkgever wil of moet reorganiseren, dan is hij aan regels gebonden. Hij mag niet zelf kiezen welke werknemers hij behoudt en welke hij ontslaat. Het afspiegelingsbeginsel moet worden toegepast. Daarmee staat vast wie moet worden ontslagen en wie niet. Kan dat nou niet anders?

Algemeen
‘Sneller vinden wat u zoekt met XpertHR’

XpertHR de HR Antwoordbank is vernieuwd. In deze serie vertellen de mensen achter XpertHR wat er is veranderd en waar jij als HR professional echt even naar moet kijken. In deze aflevering: uitgever Wieneke Brandt.

Algemeen
Zorgt een langere proeftijd voor misbruik?

In de kabinetsplannen van Rutte III staat een opmerkelijk plan, vindt arbeidsrechtadvocaat Edith van Schie. Werkgevers die hun werknemers een langdurend tijdelijk contract of direct een contract voor onbepaalde tijd geven, mogen een lange proeftijd afspreken.

Algemeen
Dit moet HR lezen in augustus

Wat moet je lezen om bij te blijven in je vakgebied? Deze maand aandacht voor angstcultuur, high-performance-principes en werknemers die je geld kosten.

1 2 3 124