‘Wij ontwikkelen software om kilometers te registreren’

0

We plaatsten al eerder een overzicht van enkele apps die zorgen voor een gemakkelijke ritregistratie. Ook zijn er al enkele bedrijven aan het woord geweest die de ritregistratie hebben gedigitaliseerd. Mobidot is een bedrijf dat geavanceerde software ontwikkelt om onder andere de kilometers digitaal te registreren. Frank Ophuis, mede-oprichter van het bedrijf, vertelt.

‘Mobidot maakt software voor smartphones, deze wordt ingebouwd in applicaties en hiermee  wordt het reisgedrag automatisch geregistreerd. Van waar naar waar, met welk vervoermiddel en hoeveel kilometer er is gereden. Wij koppelen aan die applicatie een online portal. Je kunt je declaratie doen via de app of via die website. Vroeger moest je altijd handmatig invullen waar je wanneer was geweest en hoe ver dat was. Dan moest je in je agenda opzoeken waar je vorige week woensdag was, en via een routeplanner of kaart uitzoeken hoeveel kilometer je had gereden. Maar dat is niet altijd actueel, er kan altijd een omleiding of iets zijn waardoor je verder rijdt. De software in de app registreert precies waar je wanneer rijdt en hoeveel kilometer je aflegt.

Wij hebben een basisapplicatie die een bedrijf een tijdje op proef kan gebruiken. Wij gebruiken vaak een tussenpersoon, bijvoorbeeld Workaway, die contact houdt met de eindgebruiker, de klant. Wanneer de klant naar aanleiding van die proefperiode graag specifieke onderdelen aangepast ziet, gaan onze programmeurs ervoor zorgen dat het basisprogramma wordt aangevuld met deze wensen.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.