Voorkom boete en corrigeer btw-aangifte 2016 vóór 1 april 2017

0

Heb je over 2016 te weinig btw aangegeven? Dit kun je alsnog doen met het digitale formulier ‘Suppletie omzetbelasting’ van de Belastingdienst. Doe dit vóór 1 april 2017 en voorkom een belastingrente en mogelijk een boete.

Ook wanneer er teveel btw is aangegeven en betaald, kun je dit met het formulier terugvragen. Dat meldt de Belastingdienst op hun website.

Belastingrente en boete

Ondernemers die bij het opmaken van de jaarstukken vaststellen dat er nog btw moet worden aangegeven en betaald over 2016, hoeven geen belastingrente te betalen als de verschuldigde btw wordt aangegeven en betaald vóór 1 april 2017. Hiermee kun je ook een boete voorkomen. Hiervoor mag het alsnog te betalen bedrag niet hoger zijn dan € 20.000 en ook niet meer zijn dan 10% van de betaalde btw over 2016.

Btw-bedrag minder dan € 1.000

Als de teveel of te weinig opgegeven btw minder is dan € 1.000, dan is het niet nodig om een suppletieformulier in te dienen. Je kunt deze btw dan verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte.

Meer informatie en de digitale suppletieformulieren vind je bij de Belastingdienst >>>

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.