Tweeverdieners achteruit wanneer Belastingplan sneuvelt

0

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het Belastingplan van het kabinet maar het plan dreigt half december in de Eerste Kamer te sneuvelen bij gebrek aan steun van de oppositiepartijen. De beloofde lastenverlichting van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven gaat dan niet door.

De Tweede Kamer stemde donderdag na meerdere keren uitstel eindelijk over het plan van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Er was verspreid over vijf dagen al rond de veertig uur over gedebatteerd.

De regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartij het CDA stemden voor. Die drie partijen hebben in de Senaat echter niet meer dan 33 zetels, vijf tekort voor een meerderheid. De Senaat stemt op 15 december over het Belastingplan.

Als het Belastingplan daar inderdaad sneuvelt, gaat de beloofde lastenverlichting van 5 miljard euro niet door en komen de beloofde 35.000 extra banen er ook niet. De werkende Nederlander loopt dan volgens Wiebes volgend jaar honderden euro’s mis, variërend van 650 tot ruim 1500 euro voor een tweeverdienersgezin. Ook AOW’ers en sociale minima lopen geld mis, al zijn de bedragen lager.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.