Prinsjesdag 2018: stijging van salaris wordt verwacht

0

Tijdens Prinsjesdag 2018 wordt bekendgemaakt wat de wettelijke wijzigingen zijn voor komend jaar. Er zijn al veel speculaties over de nieuwe koers. Een stijging van het salaris voor werknemers wordt zeker verwacht.

HR-dienstverlener Raet legde een aantal stellingen voor aan ruim achthonderd Nederlanders over de Miljoenennota en liet hen voorspellingen doen over de aankomende Rijksbegroting. Op de vraag of men denkt dat het gemiddelde nettosalaris daalt of stijgt in 2019, antwoordt 84 procent een stijging te verwachten. Werkenden met modale inkomens gaan er het meest op vooruit, voorspelt de meerderheid. Hiertegenover staat wel dat het eigen risico mee stijgt.

Geld voor werkgelegendheid

In de Miljoenennota die op Prinsjesdag 2018 uit komt, zal werkgelegenheid ook aan de orde komen. Zo verwacht 23 procent van de ondervraagden dat de huidige regering het meeste geld vrijmaakt voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit is minder enthousiast dan bij departementen zoals het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De overige 77 procent gaat ervan uit dat hier het meeste geld naartoe zal gaan.

Wat zijn uw verwachtingen van Prinsjesdag 2018?

 

Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.