Nederland in top 4 loonbelasting

0

In Zweden, Denemarken en België betalen werknemers met de hoogste inkomens het meest aan loonbelasting, direct gevolgd door Nederland en Spanje.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat over de eurozone, die maandag werden gepubliceerd.
In Zweden, Denemarken en België moeten de hoogste inkomens respectievelijk 56,6, 55,4 en 53,7 procent belasting betalen. In Nederland en Spanje is dat 52 procent. In de 27 landen van de Europese Unie betalen mensen met de hoogste inkomens gemiddeld 38,1 procent loonbelasting.

De belasting voor bedrijven is in Nederland iets hoger dan het Europees gemiddelde: 25 tegen 23,5 procent. In Frankrijk zijn bedrijven het duurst uit, daar geldt een belasting van 36,1 procent.

Wat de BTW betreft doet Nederland het nog even beter dan het Europees gemiddelde. In Nederland betalen we nu nog in de hoogste categorie 19 procent, in Europa is dat gemiddeld 21 procent. Volgens de plannen van het Lenteakkoord wordt in Nederland per 1 oktober het btw-tarief van 19 procent verhoogd naar 21 procent.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.