Overheid publiceert brochure AVG voor MKB

0

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een beknopte brochure over de nieuwe privacyregels (AVG) speciaal voor ondernemers opgesteld. In de brochure staan stappenplannen voor de verwerker en de verwerkingsverantwoordelijke. 

De brochure is afgelopen week verschenen, precies een dag voor de officiële start van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe Europese wet regelt de bescherming van persoonsgegevens. In het midden en klein bedrijf heerst nog veel onduidelijkheid. Uit een peiling door MKB Servicedesk begin mei, bleek dat 70 procent van de 2800 ondervraagde MKB’ers nog niet klaar was voor de nieuwe privacyregels.

Alleen privacyverklaring onvoldoende

Ook MKB Nederland trok al diverse keren aan de bel en waarschuwde dat (mkb-)bedrijven nog onvoldoende op de hoogte zijn van de nieuwe privacyregels. Op hun website waarschuwen ze ondernemers ervoor dat alleen een privacyverklaring onvoldoende is. De brochure van het ministerie moet het MKB ook meer duidelijkheid gaan geven.

Download de brochure >>>

Meer over de AVG

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.