Hogere loonkosten in beroepsonderwijs

0

Het middelbaar beroepsonderwijs heeft in 2008 een verlies gedraaid van 26,5 miljoen euro. De loonkosten zijn gestegen terwijl het Rijk minder investeert.

Voor het eerst in tien jaar belandde het mbo in de rode cijfers. In 2007 hielden de onderwijsinstellingen, de roc’s, nog 20,4 miljoen euro over. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS betaalde het mbo 7 procent meer aan lonen en salarissen, terwijl er minder geld van het Rijk kwam. Er zijn wel grote tegenstellingen tussen de instellingen, stelt het onderzoeksinstituut. Van de 64 roc’s kwamen 36 scholen wel op een positief resultaat uit.

Alle onderwijssectoren hielden volgens het CBS in 2008 minder geld over dan een jaar eerder. Alleen de basisscholen deden het goed. Die hadden aan het einde van het jaar nog een tegoed van 60 miljoen euro.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.