Croon Elektrotechniek gaat digitaliseren

0

Croon Elektrotechniek is een grote speler in de Nederlandse installatiebranche. Alle medewerkers van het bedrijf bij elkaar maken vele zakelijke kilometers, en Croon staat nu op het punt om de zakelijke mobiliteit slimmer aan te pakken. HR-manager Jos Spelbos is aan het woord.

“Op 1 januari 2014 is Croon samengegaan met HVL. Zowel de medewerkers als de leidinggevenden van HVL hadden positieve ervaringen met een gedigitaliseerde ritten- en urenregistratie. We hebben de software om hetzelfde te gaan doen bij Croon. We staan daarbij met de keuze om het systeem aan te passen aan onze huidige reisuren-  en reiskostenregeling of onze huidige regeling aan te passen naar het systeem. Deze keuze hebben we nog niet gemaakt en is in studie op dit moment.

Onze grootste drijfveer om de ritten- en urenregistratie te digitaliseren, is het inzichtelijk krijgen van de mobiliteit van onze medewerkers, het daardoor efficiënter kunnen plannen en daardoor terugdringen van kosten. Wij denken zo  een betere grip te krijgen op declaraties van onkosten als kilometervergoedingen, openbaar vervoerkosten en reisuren. Het idee is dat we de declaratiemogelijkheden standaardiseren door automatische berekeningen te maken aan de hand van de postcodes waar onze medewerkers naartoe reizen. Zo kunnen we zorgen voor transparantie en minder kosten. Dit geldt niet alleen voor reiskosten, maar ook voor personeelskosten; wij denken een reductie te kunnen realiseren op het aantal mensen welke nu handmatige invoer doen van  uren en kilometers.

Wij vragen onze medewerkers constant om mee te denken. Ze moeten kritisch op de werkmethodes zijn en naast kwaliteit in hun werk gefocust zijn op het constant verbeteren van hun werkmethodes. Hoe doe je meer met minder!”
Lees ook Hoe pakte Interlift-techniek het aan?

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.